OCELOVÉ MONTOVANÉ HALY

OCELOVÉ MONTOVANÉ HALY

Systém BORGA HALE dnes pokrývá širokou oblast využití – od průmyslových hal, zemědělských, sportovních, až po administrativní a skladovací haly. Investor může vybírat ze „Standardních hal“ a „Hal na míru“, kde BORGA zajistí kompletní dodání včetně projektu až po vlastní montáž. Montované ocelové haly mohou být jak izolované, tak neizolované, projektuje haly bez podpory s ekonomickou šíří až do 40 metrů, délka hal a výška hal je prakticky neomezená, možné jsou samozřejmě další úpravy jako vestavby, přístavby, větší šíře s podporami  – vše dle požadavků investora.

Nosné konstrukce haly

Základním prvkem systému BORGA HALE jsou nosné konstrukce založené na jednolodních nebo vícelodních hlavních rámech zhotovených ze svařovaných ocelových nosníků proměnlivého profilu. Optimalizovaný nosník je svařen z vysokopevnostní oceli, který díky svým pevnostním parametrům, svému tvaru a optimalizovaného sklonu střechy umožňuje snížení hmotnosti celé konstrukce ve srovnání s tradičními řešeními a tím snížit celkové náklady. Použití nosných rámů zhotovených z ocelových nosníků proměnlivého profilu dovoluje v praxi stavět haly téměř libovolné šířky. Investor má také možnost výběru z rozdílných konstrukčních řešení hal, která budou optimalizována z hlediska jeho současných a budoucích potřeb.

Systém konstrukce stěn a střech

Konstrukce rámů a nosných prvků systému BORGA HALE umožňuje použití systémů opláštění s technickými parametry a estetickým vzhledem optimálně přizpůsobenými potřebám investora. Díky pružnosti systému BORGA HALE existuje také možnost kombinace různých technologií provedení střechy a stěn v jednom objektu. Pro konstrukce našich hal se nejčastěji používá trojvrstvé opláštění zajišťující dobré termoizolační vlastnosti – sytém plech-vlna-plech. Takovéto řešení z hlediska izolačních parametrů úspěšně konkuruje například vrstveným deskám a navíc se charakterizuje vysokou estetikou s možností zamaskování prvků sekundární konstrukce haly a části vnitřních instalací haly. Pro neizolované jízdárny doporučujeme aplikovat tkanou textilii DROP STOP na vnitřní stranu střešního pláště z důvodu zabránění vytváření kondenzátu. Nezanedbatelnou výhodou je jednoduchá rozebíratelnost a možnost výměny poškozených částí v budoucnu (např. jednoho plechu na vnitřní stěně), možnost postavit a užívat halu neizolovanou a v budoucnu dodatečně izolovat třeba jenom část pláště a to za minimálních nákladů. V neposlední řadě je nutné zmínit možnosti kombinování jednotlivých barev pláště. V nabídce je šestnáct druhů barev BORGA, které lze vzájemně kombinovat.

Výstavba do 8 týdnů

Nejdůležitější pro zkrácení termínů je součinnost investora a to po stránce stavebního povolení, stavební připravenosti a především komunikace v době přípravy projektu. Pokud vše proběhne optimálně, pak od podpisu smlouvy až po předání hotové haly uběhne zhruba osm týdnů, kdy rychlost závisí na typu a velikosti haly.