Dalekohledy Swarovski

Daniel Swarovski se narodil 24.října 1862, jeho otec byl brusičem skla a vlastníkem malé sklárny. Díky otci se stal velmi kvalifikovaným v oblasti broušení skla a v roce 1892 si nechal patentovat elektrický řezací stroj, který umožnil výrobu křišťálového skla. Jméno Swarovski zná dnes nejen každá žena co se šperků týká, ale i většina silnějšího pohlaví, jež se zajímá o dalekohledy,puškohledy, noční vidění a optické přístroje vůbec. V současné době je firma Swarovski optik největším evropským výrobcem pozorovacích, loveckých i sportovních dalekohledů.  Technologie používané na výrobu optiky jsou pokaždé na špičce vývoje. Stejně tak nabízí i doplňky, které vám zpříjemní a usnadní používání dalekohledů. Swarovski optik nabízí profi dalekohledy, jejích cena se pohybuje v řádech tisíců a výše. Jejich dalekohledy se vyznačují kvalitním celkovým řemeslným zpracování a především vysokou kvalitou optiky. Obraz pozorovaného předmětu je kontrastní a nezdeformovaný.  Jsou plně vodotěsné díky plnění dusíkem proti zamlžování. Všechny dalekohledy  představují vysokou kvalitu v oblasti optiky a jsou luxusním dárkem pro náročného zákazníka.

Ke klasickým dalekohledům v produkci Swarovski Optik patří dalekohled Swarovski SLC.

Dalekohled pro náročné zákazníky vhodný k pozorování ve dne i za šera. Robustní konstrukce dalekohledu na straně jedné a nízkou hmotností na straně druhé. Velmi dobře ergonomicky vyřešeny. Objektivy s vysokou světelností, které dávají pozorovanému objektu velmi dobrou hloubku a ostrost.  Opatřeny antireflexními nanovrstvami Swarobright, Swarodur a Swarotop.         Modelová řada dalekohledů Swarovski EL se vyznačuje širokým zorným polem díky osazení širokoúhlými okuláry. Dokonalá ergonomie a lepší výkon za zhoršených světelných podmínek. Nové modely EL se vyznačují silným a kontrastním obrazem v celém zorném poli a perfektním rozlišením. Velmi vhodný i pro uživatele brýlí díky velkému zornému poli. Všechny modely dalekohledů jsou standardně plněny dusíkem proti zamlžování a vnější optika ošetřena vrstvou Swaroclean pro jednodušší čištění. Dalekohledy je možné použít i se stativem.

Dalekohledy Habicht je generacemi prověřená klasika. Stejně jako ostatní modelové řady dalekohledů firmy Swarovski jsou i tyto dalekohledy opatřeny antireflexními nanovrstvami, které zajistí kontrast a kvalitní obraz bez zamlžování. Dalekohledy jsou  určeny pro turistické i lovecké účely. Tělo je vyrobeno z kovu, přesto je velmi lehký a dobře padnoucí do ruky. Okuláry jsou osazeny šesti čočkami a velké zorné pole díky okuláru. Povrch je z gumy nebo kůže.

Firma Swarovski je již ve světě velký pojem, jejich dalekohledy nabízejí vyvážení mezi kvalitou a cenou, neřešíte žádný kompromis. Optika dalekohledů je vždy to nejlepší co v současnosti vývoje technologie nabízí.