Známá i neznámá chorvatská místa pro váš last minute odpočinek

Přestože prázdniny před pár dny, řada z nás nechává letní letní dovolenou na sklonek léta. Jde zejména o termíny v polovině září. Pokud patříte mezi ty, kteří si zaslouženou dovolenou ještě nevybrali, a zároveň čekáte na nižší ceny zájezdů, máme pro vás tři chorvatské tipy. Jedním z nich je dovolená v nepříliš známé destinaci Trogir, druhým pak odpočinek na Makarské a třetím oblíbeným letoviskem, kde si užijete bezchybnou dovolenou i ke konci léta, je Omiš. Tak se společně s námi nalaďte na tu správnou „last minute vlnu“.

V první řadě si představíme překrásné historické město Trogir, které uchvátí všechny milovníky starobylých památek. Trogir je okouzlujícím přístavním městem nacházejícím se mezi pevninou a zeleným ostrovem Čiovo. Díky své historické povaze si Trogir v roce 1997 vysloužil zápis do prestižní listiny UNESCO. Tato nepříliš známá destinace je obzvlášť vhodná pro milovníky starobylých památek, ale i památek kulturních a historických. Mimo to se tady nachází jedna překrásná marina a množství menších soukromých plážiček. Dovolenou v Trogiru je možno zařídit v několika málo hotelech, apartmánech nebo u místních.

Druhou zajímavou destinací, která je ideální pro vaši last minute dovolenou, je Makarská riviéra. Toto atraktivní letovisko ve Střední Dalmácii si oblíbili dovolenkáři z celé Evropy. Právě proto je zde během letní sezóny téměř k nehnutí. Právě z tohoto důvodu se na Makarskou riviéru vyplatí vyrážet zejména na sklonku léta během posledních last minute termínů v září. Toto letovisko je jako stvořené pro relax, dlouhé procházky a ochutnávání místních specialit. Ubytovat se můžete v přepychových hotelech, perfektně vybavených apartmánech i v soukromých vilkách.

Poslední destinací, na které je možno vychutnat si okouzlující dovolenou, je známé letovisko při ústí řeky Cetiny Omiš. Tato destinace se nachází ve středu Dalmácie a to přibližně 26 kilometrů jihovýchodně od Splitu. Toto letovisko má co nabídnout milovníkům památek, historických specifik, ale také těm, kteří milují aktivní trávení odpočinku na horských výstupech anebo pod mořskou hladinou. Též zde se můžete ubytovat v hotelových komplexech, apartmánech nebo robinsonádách.