Komíny či komínové vložky z nerezových dílů

Jedním z hlavních rozdílů mezi starými domy a novostavbami je typ zabudovaného komínu. Dříve bylo při stavbě domu zapotřebí postavit základy pro komín a celková stavba zděného komínu byla poměrně náročná. Současné komíny přicházejí s novým modelem, a tím jsou nerezové komíny, které se od toho zděného liší zásadními výhodami. Tyto komíny jsou tvořeny z ocelových dílů, které na sebe navazují, a celkové sestavení je snadné. Pokud bude váš dům za pár let vyžadovat přestavbu, nerezový komín nebude závadou, protože stejně jako jeho montáž, tak i demontáž je jednoduchá. A tak můžete komín nebo jeho část rozmontovat, a poté opět složit dohromady.

Nerezový komín je zcela univerzální, a tak je vhodný pro všechny druhy spalin. Pokud vám doma jako hlavní zdroj vytápění slouží krb nebo kamna, ve kterých topíte dřevem či plynem, nerezový komín si s odvodem těchto spalin poradí. Díky dobrému tahu jsou spaliny odváděny kvalitně a omezí se jejich únik do místnosti. Nerez je velmi kvalitní a odolný materiál, a tak se nemusíte obávat, že nový komín při kontaktu s vlhkem začne ukazovat známky koroze. Jako každý kov i nerez se horkem rozžhaví. To je vyřešeno tepelnou izolací mezi jednotlivými plášti komínu a vnější plášť je tak izolován.

Velikost i délku komínu si můžete zvolit dle vašich potřeb. Průměr nerezového komínu se pohybuje od 13 cm do 25 cm, výška od 5 m do 12 m. Jestliže ve vašem domě máte zděný komín a přáli byste si komín z nerezu, nabízí se dvě možnosti. Nerezový komín může posloužit jako vložka zděného nebo se starého nadobro zbavte a nainstalujte nový nerezový komín z vnější strany domu, kdy jej připevníte na fasádu. Nerez je poměrně lehký a nehrozí žádné obavy, že by nový komín po čase začal ze zdi vypadávat. Zvolte jednoduché a kvalitní řešení pro odvod spalin v podobě nerezového komínu.