Využijte zázemí sídla firmy v Praze

Začátky jakéhokoliv podnikání bývají obvykle nelehké, to vám může potvrdit i ten nejúspěšnější businessman. Není to jen starost o rozvoj vaší živnostenské činnosti, shánění nových zákazníků a podobné věci. Zaměřit se musíte v podstatě na ty nejmenší detaily, od zajištění daňové evidence či účetnictví, až po sídlo firmy. Ano, a právě tomuto termínu se budeme v našem článku věnovat trochu podrobněji. Každý si pod ním totiž představuje něco trochu jiného.

Jak může vypadat sídlo firmy?

Většina dotazovaných by jistě odpověděla, že jde o místo, kde podnikáte, máte kancelář a vyskytujete se během celého dne. Jenže, to nemusí být až tak úplně pravda. Sídlo firmy může být také virtuální. Abychom vše upřesnili na tu pravou míru, rozepíšeme se trochu podrobněji. Představte si, že si pronajmete sídlo firmy na lukrativní adrese, kde budete oficiálně sídlit. Jenže, provozovnu budete mít úplně jinde. Na novém sídle firmy bude recepce, pracovnice mohou přesměrovávat vaše telefony a máte dokonce i cedulku s označením firmy na budově. Pakliže vás ještě nenapadá, k čemu se může takové sídlo firmy hodit, prozradí vám to následující řádky.

Se svým podnikáním se papírově přestěhujete do většího města, což bude působit na zákazníky a obchodní partnery mnohem lepším dojmem. Ve větším městě se můžete skrýt před pravidelnými kontrolami z finančního úřadu, jež jsou na maloměstě či vesnici naprosto běžné.

Jsou i nějaké nevýhody virtuálního sídla firmy?

Jedna by tu bohužel byla. Plyne z toho, že virtuální kanceláře jsou stále relativně novou záležitostí a úřady neví, jak se k nim mají postavit. Občas mívají negativní postoj a podezírají podnikatele z podvodů. Neuvědomují si ovšem, že lidé si virtuální sídlo ve velkém městě nezakládají jen kvůli tomu, aby unikli kontrolám. Obvykle je důvodem právě úspora peněz za kanceláře, které jsou zcela zbytečné pro daný obor podnikání. Je jen otázkou času, kdy úřady tohle pochopí.

Podle čeho si vybrat poskytovatele?

Sledujte zejména služby, které nabízí. Pokud vám jen zapíše virtuální sídlo, je to docela málo. Chtějte i přeposílání pošty a možnost využívat občas kancelář v místě. Můžete získat i označení firmy a IČ na budově, zpracování dopisů (naskenují vám je a okamžitě pošlou), telefonní linku s operátorem a další.

Cena se pochopitelně odvíjí od těchto služeb a také od toho, jak lukrativní adresu zvolíte. V Praze platí, že čím blíže centru, tím více si připlatíte.

Virtuální kancelář Praha vám nabídne například společnost Profi-kancelář s.r.o., která patří k nejstarším poskytovatelům virtuálních sídel u nás. Postará se i o založení s.r.o. a další úkony spojené s podnikáním.