Radlice na sníh opět v pohotovosti, sněhová nadílka se vrací

Zima v Česku zase udeřila a silničáři začínají svůj každoroční boj se sněhem. Radlice na sníh v některých oblastech vyjíždějí již v brzkých ranních hodinách a pracují až do pozdního večera. Bez nich bychom nemohli bezpečně brázdit silnice. O pravidelný úklid se musí postarat i majitelé rodinných domů či chat.

Nejen silničáři bojují se sněhem

Sníh není jen záležitostí velkých firem a hlavních silnic. Spousta lidí se za sněhové nadílky musí popasovat i s vlastními příjezdovými cestami. Radlice na sníh v takovém případě mohou sehrát klíčovou roli, obzvlášť v případě, kdy vlastníte jednoosý traktor. Ten spolehlivě vykoná své úkoly nejen v teplých měsících, kdy spolehlivě obslouží celé hospodářství, ale i v zimě.

Vyměňte příslušenství a hurá na sníh

K tomu, aby se z traktoru stal dobrý pomocník při uklízení sněhu, stačí vyměnit či přidat další příslušenství a můžete se pustit do práce. Jednoduchá nesená radlice na sníh spolehlivě odklidí čerstvou vrstvu bílé pokrývky a vy si tak rychle vyčistíte přístupovou cestu, abyste se vůbec dostali do práce. Pokud potřebujete vygruntovat lépe a pečlivěji musíte na svůj traktůrek obstarat úklidový kartáč, který je dražší a považuje se za aktivní příslušenství. Výborně si poradí nejen se sněhem, ale v podzimních měsících také s napadaným listím.

Pro velké pracanty jedině výkonné náčiní

Při velkých sněhových závějích, které se utváří zejména ve vyšších polohách, jsou k ruce sněhové frézy. Jednostupňové frézy jsou určeny zejména pro lehce udržitelné terény, pro opravdovou nadílku jsou vhodnější dvoustupňové výkonné stroje s velkým záběrem. Ty si dobře poradí i uleželým sněhem, ke kterému se hned nedostanete, což je aktuální zejména pro majitele vysokohorských chalup, kam se nedostanete denně.

Zdá se, že sněhová nadílka se do Čech přeci jen vrátila.