Tandemový seskok padákem i pro páry

Říká se, že vidět svět z ptačí perspektivy je jedním z nejkrásnějších zážitků, jaké člověk může zažít.

Silně mu také konkuruje let volným pádem. Oba tyto zážitky si můžete dopřát, pokud naberete odvahu a svěříte se do rukou profesionálních „letců“, kteří s vámi absolvují buď tandemový seskok, nebo vás provedou kurzem parašutizmu, díky kterému se do oblak můžete vydat na vlastní pěst.

Tandemové seskoky vedou řebříček

 

Tandemové seskoky jsou pro všechny, kdo potřebuje velkou míru jistoty, ale nechce se připravit o zážitek ze seskoku. Po boku instruktora nemáte prakticky žádné starosti, nepotřebujete extra výcvik a ani si nemusíte balit padák. Postačí zhruba dvacetiminutové školení, které vás provede vším důležitým. Pak se už jen nasoukáte do slušivé kombinézy, nasadíte helmu, speciální brýle a spolu se svým pilotem se vydáte na cestu.

Letadlo nejdřív musí vystoupat do potřebné seskokové hladiny a pak už nic nebrání tomu, abyste si užili jeden z nejúžasnějších pocitů vůbec – let volným pádem. Zhruba 50 sekund euforického pocitu vystřídá kontrolovaný let s padákem, o který se postará váš tandem pilot.

Seskoky padákem nejsou pro každého

Ačkoliv se říká, že seskoky padákem může absolvovat kdokoliv ve věku mezi 8 a 100 lety, není to celkem pravda. Každý dobrý instruktor vás upozorní, že pokud jste kardiak, trpíte epilepsií nebo bojujete s cukrovkou, neměli byste seskok absolvovat bez souhlasu lékaře. Rovněž byste měl tento záměr konzultovat s doktorem, pokud vám je víc než 65 let.

Jestli se vás nic z toho netýká, pak směle do toho. O bezpečí se bát nemusíte. Profesionální firmy, kterých pověst stojí na dobré reputaci, používají výlučně špičkovou techniku předních firem. Nemluvě o tom, že všechny padáky jsou opatřeny pojistkou, která v případě nouze automaticky aktivuje záložní padák.

Jestli byste se rádi podívali na svět z výšky i se svojí polovičkou, není problém. Tandemový seskok padákem pro páry je běžnou součástí nabídek paraškol, vyšší je jen jeho cena. Z každého seskoku si odnesete videozáznam, který vám tento nevšední zážitek bude připomínat.

A co vy? Troufli byste si na takový zážitek?