Podnikání v globálních podmínkách – téma proběhlé odborné konference

Naše soukromá vysoká škola Brno – NEWTON College se rozhodla navázat na dlouholetou tradici a ve spolupráci s Evropským hnutím v ČR uspořádala v rámci Evropského fóra podnikání dne 21. října již 7. mezinárodní odbornou konferenci, které se zúčastnila celá řada předních českých ekonomů a odborníků.

Téma konference bylo „Podnikání v globálních podmínkách: výzvy a bariéry“. Hlavním partnerem se stala Česká spořitelna, a.s. a mezi mediální partnery patřili EuroActiv,a.s. a NEWTON Media.

Podívejte se na video výstupy z konference:

TV Metropol: http://www.youtube.com/watch?v=1nyFuOI1ggQ

Česká televize (19:57): http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095417821-ekonomika-ct24/213411058021021/

Fotogalerie zde.

Průběh konference

Konferenci zahájil úvodním slovem rektor NEWTON College, a.s. – Jan Mojžíš. K účastníkům promluvil i Eduard Outrata, místopředseda Evropského hnutí v České republice.

Hlavní řečníci konference

Jan Mládek – předseda představenstva Fontes rerum s tématem Strategie obnovení hospodářského růstu v České republice, Karel Havlíček – předseda představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR s tématem Vliv globálního prostředí na výkonnost malých a středních firem, Petr Kříž –vedoucí partner sektoru finančních služeb PricewaterhouseCoopers ČR s tématem Korporátní výkaznictví a jeho regulace – globální a evropské trendy a Vladimír Tomšík – viceguvernér ČNB s tématem Vliv nové celosvětové bankovní regulace Basel III na rozvíjející se a malé ekonomiky – včetně CR. V rámci diskuse k jednotlivým tématům zazněly různé dotazy, názory a náměty z řad obecenstva.

Nemohla chybět ani diskuze

Následovala panelová diskuse na téma: „Výzvy a bariéry podnikání v současných podmínkách“, která poskytla prostor pro atraktivní výměnu názorů. Mezi její účastníky patřili: Pavel Kafka – prezident České manažerské asociace, Jiří Malý – ředitel Institutu evropské integrace na vysoké škole managementu , Ladislav Minčič – 1. náměstek ministra financí, David Navrátil – hlavní ekonom České spořitelny, a.s., Radek Neužil – tajemník Komory daňových poradců ČR, Milan Šikula – ředitel Ekonomického ústavu Slovenské akademie věd, Radek Špicar – ředitel Aspen Institute v ČR, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR a Pavel Štěpánek – výkonný ředitel České bankovní asociace.

Úvodní blok vystoupení moderovala Bojka Hamerníková – odborný garant konference. Odbornou část a panelovou diskusi věcně a vtipně moderoval AlešMichl – ekonom, analytik Raiffeisenbank.