Deka z mikrovlákna je hebká a jemná na omak, zajistí dostatečné teplo, dokáží odvést vlhkost do ovzduší, pokožka zůstává stále suchá, jsou vhodné i pro alergiky, nedrží se v nich roztoči. Deky z mikrovlákna jsou nabízeny v několika kategoriích, v mnoha tlumených i zářivých barvách a vzorech. Dopřejte deku z mikrovlákna také svým dětem, pro ně jsou připravené deky s obrázkem či s dětskými motivy. Období chladných a mrazivých dnů již dávno minulo, ale i letní noci mohou být k ránu chladnější. A právě pro tyto účely je zde naše nabídka dek z mikrovlákna.
Rubrika: Bydlení a domácnost
Vítejte na naší stránce zaměřené na PR články v oblasti „Bydlení a domácnost“! Naleznete zde inspiraci, rady a informace pro všechny, kdo se zajímají o moderní a pohodlné bydlení.
Naše články vám přináší nejnovější trendy v oblasti interiéru, designu, architektury a technologií pro domácnost. Můžete se těšit na praktické tipy pro organizaci domácnosti, nápady na úsporu energie a ekologická řešení pro udržitelné bydlení. Navíc vám představíme inovativní produkty a novinky od předních výrobců, které vám pomohou vytvořit si dokonalý domov.
Připojte se k nám a objevujte nové možnosti pro vaše bydlení a domácnost!
Rozhodněte se pro pohodlný krb na tuhá paliva
V létě je těžké myslet na to, jak budete v zimě realizovat vytápění, když zrovna máte plnou hlavu klimatizace a toho, jak se co nejúčinněji zchladit. Pokud však rekonstruujete nebo se chystáte stavět dům, je potřeba téma vytápění vyřešit co nejdříve. Topení tuhými palivy je pro mnohé lidi schůdným řešením, jak mít doma v zimě teplo a nepřijít přitom, jak se říká, na buben. Na tuhá paliva existují kotle, kamna a také krby, stačí si tedy vybrat topidlo, které se vám nejvíce zamlouvá, a budete mít doma celou zimu krásně teplo. Jak ale vybrat správný krb nebo krbová kamna? Kdy použít kotel na tuhá paliva? Čtěte dál, rádi vám poradíme.
Základní rozdíl mezi kotlem a krby a kamny na tuhá paliva je ten, že kotel nemá prosklená dvířka a zpravidla nebývá zrovna designově řešený, je tedy vhodný pro použití všude tam, kde chcete topidlo umístit do sklepa. Pokud však byste rádi oheň také viděli a chcete topit třeba v obývacím pokoji, vyberte si raději z nabídky krbů a krbových kamen. Otázka, zda si vybrat krbová kamna nebo krb, je spíš otázkou prostoru a designu. Krbová kamna si vyberou ti, kteří mají pro topidlo omezený prostor, kamna jsou většinou prostorově mnohem méně náročná, přitom výkon mají dostatečný pro vytopení celého objektu. Levné-krby.eu vám nabídnou designová řešení krbových kamen v moderním stylu, retro i rustikálním, stačí si vybrat.
Máte-li slabost spíš pro krby a v interiéru dostatek místa, můžete si dovolit pořídit si krbovou vložku a k ní vhodnou obestavbu. Také u krbů je důležitý design, vyberte si stylový antický krb, rustikální neomítnutý nebo ultra moderní 3D krb, záleží pouze na vás. Levné-krby.eu nabízí širokou nabídku, kde naleznete krbové vložky špičkových vlastností a vysokého výkonu i účinnosti, naleznete zde také stylové krbové obestavby, které váš krb vkusně a prakticky doplní. Neváhejte a navštivte i vy Levné-krby.eu a vyberte si krb nebo krbová kamna.
Nechte si instalovat komín z nerezové oceli
Objev ohně znamenal pro lidstvo obrovský pokrok, lidé se mohli ohřát, uvařit si jídlo a nemuseli se bát dravé zvěře. Dnes už ohni takový význam nepřikládáme, přitom má pro nás stále zásadní význam. Protože ceny energií stále stoupají, snaží se lidé najít levnější variantu vytápění, kterou bývá topení tuhými palivy. To však vyžaduje zodpovědný přístup také k odvodu spalin. Nerezové komíny se stávají stále oblíbenějšími, protože při odvodu spalin pracují velmi spolehlivě, vyznačují se výraznou odolností a pevností a mají velmi dlouhou životnost.
Topení tuhými palivy je stále oblíbenější, krb nebo kamna budují i lidé, kteří donedávna topili plynovým kotlem. To však s sebou nese také jistá rizika, pozornost je třeba věnovat komínu. Máte-li zděný komín a chcete topit tuhými palivy, je třeba zkontrolovat, v jakém stavu se váš komín nachází. Spaliny z tuhých paliv jsou totiž poměrně agresivní a mohou povrch komínu výrazně narušit. Proto je vhodné použít nerezové komíny jako samostatný komín nebo alespoň k vyvložkování komínu stávajícího.
Nerezový komín je mnohem odolnější než zděný, úspěšně odolává působení kyselých kondenzátů a dalších chemických látek, které vznikají při spalování tuhých paliv. Nerezový komín představuje díky odolnosti a lehkosti materiálu revoluční krok ve vývoji komínů a komínových vložek. Máte-li zděný komín a nemůžete do něho napojit krbovou vložku, navštivte Komíny-nerez.cz, kde naleznete širokou nabídku všech potřebných komínových dílů, různých redukcí a také kouřovodů, jistě zde najdete řešení pro váš konkrétní problém.
Komíny-nerez.cz vám nabídnou nejrůznější nerezové komíny, komínové vložky, celé systémy i jednotlivé díly. Můžete si tak systém odvodu spalin vybudovat přesně podle potřeby. Potřebujete-li moderní komín pro odvod spalin z tuhých, kapalných i plynných paliv, chtějte kvalitu!
Tlakové hrnce – co to je?
Není snad kuchařky, která by neznala a nepoužívala tlakový hrnec. V dnešní uspěchané době, kdy všechno každý chce co nejdříve, pokud možno hned, tlakový hrnec výrazně urychluje vaření. Běžně říkáme, že vaříme v papiňáku, ale kolik lidí opravdu ví, proč se vlastně tlakovému hrnci tak říká?
Papinův tlakový hrnec
Tlakové hrnce mají neuvěřitelně dlouhou historii. Jejich vynálezce francouzský matematik a fyzik Denis Papin ho sestrojil už v roce 1679 a popsal ho při úvodní přednášce při svém přijetí do Královské společnosti.. Údajně ale i on měl ještě předchůdce, tlakový hrnec, kterému se říkalo kerotakis, prý vynalezla alchymistka Marie Židovka, zvaná též Prorokyně, už ve 2. století. Tlakový hrnec je založen na principu, kdy za vyššího tlaku se dosáhne vyšší teploty vaření a pokrm je rychleji uvařen.
Výhody a nevýhody tlakového hrnce
Vaření v tlakovém hrnci znamená především úsporu času a energie. Například tužší hovězí maso, které se na plotně vařívalo několik hodin, změkne v tlakovém hrnci asi za hodinu. Podobně třeba fazole, které se před vařením několik hodin nebo i celou noc namáčejí, v tlakovém hrnci změknou také za hodinu. Kladem je i to, že chuťové vlastnosti pokrmu zůstávají v uzavřeném tlakovém hrnci výraznější. Nevýhodou je přece jen o trochu vyšší riziko, které představuje při vaření tlak v papiňáku. U starých hliníkových tlakových hrnců někdy došlo k ucpání ventilu, následně k vytržení pojistky. Následkem prudkého poklesu tlaku uvnitř hrnce pak došlo v přehřáté tekutině k bouřlivému varu a výsledkem bylo vystříkání veškerého pokrmu z hrnce do okolí dírou p pojistce. Dnes se tlakové hrnce vyrábějí z nerezové oceli, mají pozměněný způsob upevnění poklice, ale i tak se nedoporučuje přidávat příliš mnoho naťového koření, které by mohlo ucpat otvory v pojistce. Také je nerozumné tlakový hrnec příliš naplnit, protože hrozí přílišný nárůst tlaku při vaření.