Aloe Vera Gel

Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o produkt, který nakupujeme hotový, ve velkoobchodních baleních od dodavatelů buď v Brazílii, nebo v Mexiku, a tento pouze přeplňujeme do prodejních balení, stalo se, že jsme pravděpodobně nejlevnější na trhu. A tak konkurence okamžitě pochybuje o kvalitě, mluví o ředění vodou. Námi nabízený Aloe Vera gel se vyzískává z rostliny Aloe barbadensis Miller. Vyrábí se výhradně z listů čerstvé rostliny a nikoli, jak jsem již slyšel, že při této ceně je to zcela jistě vodou naředěný, sušený extrakt. Původně vyzískaný gel je mírně viskózní kapalina s hustotou při 20 °C 1,003. Je přirozenou vlastností gelu, že s postupem času se jeho viskozita ztrácí. Na rozdíl od mnohých prodejců Aloe Vera gelu do něj nepřidáváme žádné zahušťovadlo.

Často se můžeme dočíst, že některé produkty obsahují xantan, který je onou zahušťující, „gelotvornou“ složkou. Jedním z častých témat, na které odpovídám, je obsah látky aloinu. Aloin je velice hořký, navíc má silné projímavé účinky. Je však obsažen ve slupkách listů, navíc jen ve spodních částech, nikoli v celé rostlině. Slupka se před lisováním odstraňuje! Již sama nahořklá chuť Aloe Vera gelu by obsah aloinu potvrdila. Námi dodávaný Aloe Vera gel nejen, že hořce nechutná, ale jeho kvalita, včetně obsahu aloinu, je samozřejmě potvrzována nejen „ochutnáváním“, ale i „hlídána“ a vyhodnocována analyticky. Považoval jsem za nezbytně nutné těmito pár informacemi uvést vše na pravou míru. Už i proto, že Aloe Vera gel považuji za dobrý prodejní artikl a nikoli za „zlatý důl“.
Každý prodejce si své prodejní ceny definuje samozřejmě sám. Pokud chce někdo dosahovat vysoký zisk na každé jedné prodané lahvi, pak je to jeho věc. Firma AKH se opravdu spokojí pouze se ziskem, o kterém se domnívá, že jí náleží. Běžná reklama samozřejmě také není zdarma. Proto naší, snad trochu nezvyklou reklamou jsou pak příznivé ceny a hlavně spokojenost zákazníků.