Jak navrhnout zahradu

Mnoho čerstvých majitelů domů se potýká s tímto problémem. Místo zahrady obklopuje dům nevzhledné oraniště. Proč nevypadá zahrada jako z prospektu? V tuto chvíli lidé často dělají první chybu. Aniž by cokoliv promysleli, nakoupí nějaká travní semena, nějaké stromy a okrasné květiny a nějak to rozmístí po zahradě. Výsledek? Tráva se nechytne, některé rostliny zahynou, jiné začnou nekontrolovatelně bujet. Vědět, jak navrhnout zahradu je z počátku velmi důležité. Zahrada je složitý mechanismus a jedna nefunkční část, může zničit celek jako takový.

Je důležité nebát se pomoci profesionála. Zahradní studio JAMI Gardens s.r.o. pomůže předejít výše zmíněným situacím. Vypracují návrh jak založit zahradu, tak aby splňoval Vaše nároky a zároveň, aby zahrada fungovala jako celek. Zahrada je dynamický objekt, který se vyvíjí v čase. Dobrý zahradní designer je schopný tento vývoj předpovídat a díky tomu vytvořit přesně takovou zahradu, jakou si majitel objedná.

Častá je i situace, kdy si lidé koupí starý dům se zahradou, která již nějak funguje, ale novým majitelům nevyhovuje. Tito lidé řeší otázku, jak upravit zahradu, aniž by ji zničili. Studio JAMI Gardens pomůže odlišit prvky, které je vhodné zachovat a naopak, které změnit. Díky tomu může i stará venkovská zahrada dostat nový kabát a přitom si zachovat svou atmosféru.