Dřevěné dveře do interiéru i exteriéru

Dřevěné dveře vypadají velmi přirozeně v každém interiéru a exteriéru. V bohaté nabídce výrobců dnes můžete vybírat z mnoha odstínů a velikostí. Jak ale najít kvalitní dveře, které vám budou spolehlivě sloužit po mnoho let? Jaká mají specifika a jaké výhody jsou spojeny s použitím kvalitních dřevěných dveří?

 

Základní typy dřevěných dveří

 

Dřevěné dveře můžeme dělit do několika typů. Úplně základní rozlišení je na dveře interiérové, venkovní nebo též vnější a do přechodových místností. První dveře běžně pracují se sklem, dýhami, fóliemi, ale mohou samozřejmě být i plné. Venkovní dveře jsou plné nebo prosklené. Jejich konstrukce se řídí normou. Všechny dřevěné dveře si můžete nechat upravit do libovolného odstínu, dle vašich konkrétních přání a představ. V dalším členění pak rozlišujeme dveře na jednokřídlé a dvoukřídlé, polodrážkové, bezpolodrážkové, posuvné, otočné nebo kyvné. Všechny tyto typy dveří zakoupíte jen ve specializovaných obchodech, kde si i můžete vybrat, jaký model dveří je pro vaše potřeby ten nejvhodnější.

 

Výhody dřevěných dveří

 

Hlavní výhodou, která je spojena s použitím dveří ze dřeva, je přirozený vzhled. Většina z nás má doma dřevěné vybavení, které tak snadno může s dveřmi sladit. S kovovými dveřmi se tedy v interiéru mnohem hůře pracuje. Většinou se tedy přistupuje ke dveřím ze dřeva, doplněným například kovovými nebo skleněnými prvky.

 

Za další přednost dřevěných dveří můžeme považovat škálu rozmanitých barevných odstínů, které je možné na dřevo aplikovat, ať už v matném nebo lesklém provedení. Venkovní či vchodové dřevěné dveře většinou doplňují pevné masivní zárubně, které efektivně brání poškození konstrukce i materiálu. Vnitřní dveře se vsazují do decentních dřevěných obložkových zárubní ale i do zárubní ocelových. Bohatý výběr dřevěných dveří máte k dispozici u společnosti Montkov.cz, která se mimo jiné specializuje také na bezpečnostní dveře, protipožární dveře ocelové zárubně a další nezbytné vybavení do firem i domácnosti.