Oběhová čerpadla Grundfos

Rádi bychom vás seznámili s pár zajímavý fakty o čerpadlech značky Grundfos a také jejich současné nabídce.

Značka Grundfos figuruje na světovém trhu již od roku 1945 a v současnosti svou produkcí pokrývá přibližně polovinu celosvětového trhu v oblasti oběhových čerpadel. Díky kvalitě svých výrobků – oběhových čerpadel – představují špičku nejen v evropských zemích a Asii, ale také v Americe.

Výrobní program Grundfos zahrnuje kromě oběhových čerpadel i ponorná čerpadla, kalová ponorná čerpadla, samonasávací čerpadla, domácí vodárny, čerpadla pro průmyslové aplikace nebo dávkovací čerpadla. Cílem společnosti Grundfos je nabídnou zákazníkům ucelenou řadu čerpadel, která uspokojí požadavky veškerých čerpacích aplikací.

Samozřejmostí je snadno dostupný servis čerpadel, který je zajišťován širokou sítí autorizovaných servisních partnerů.

Grundfos při svém obchodní činnosti významně respektuje životní prostředí a ekologii. Čerpadla spotřebovávají až 10% světové spotřeba energie. Většina dnes instalovaných čerpadel je předimenzovaných a spotřebovává více energie než je nutné. Pokud by každé neúčinné čerpadlo bylo nahrazeno energeticky optimalizovaným čerpadlem, mohlo by to vést k úsporám ve výši 4 % celkové světové spotřeby elektřiny. To se rovná spotřebě elektřiny domácností jedné miliardy lidí. Tato zjištění jsou základem pro inovace a vývoj čerpadel Grundfos. Čerpadla značky Grundfos jsou energeticky úsporná, spolehlivá a šetrná pro životní prostředí.

Pár základních faktů o čerpadlech Grundfos i čerpadlech všeobecně.

Čerpadla se používají k řadě procesů, o kterých běžně neuvažujeme. Oběhová čerpadla se využívají k podpoře oběhu vody v topném systému nebo klimatizaci.

Ponorná čerpadla nebo domácí vodárny se používají pro čerpání pitné vody, kterou dopravují přímo do našich domácností. Průmyslová výroba, zemědělství nebo vodohospodářství se neobejde bez čerpadel. Například dle studií v Německu počet čerpadel v chemickém průmyslu převyšuje počet zaměstnanců v tomto odvětví. Čerpadla Grundfos vyčnívají z řad mnoha výrobců čerpadlem především svou energetickou nenáročností, kvalitou a optimalizaci pro daný čerpací systém. Motory čerpadel Grundfos si vyvíjí společnost sama a jsou navrženy přímo pro čerpadla. Společnost Grundfos nabízí svým zákazníkům energetický a technický audit čerpadel, audit čerpadel může snížit energetickou spotřebu čerpadla v daném systému.

V současné době společnost Grundfos uvedla na trh nová oběhová čerpadla Alpha2 a Magna3. V blízké době představí oběhové čerpadlo TPE3.

Hledáte-li v současnosti kvalitní oběhové čerpadlo, samonasávací čerpadlo či dávkovací čerpadlo, navštivte stránky výrobce Grundfos http://cz.grundfos.com/.

Více informací můžete získat také prostřednictvím následujících kontaktních údajů:

Tel.: +420 585 716 111

Zelená linka: +420 800 237 728

Email: gcz@grundfos.com