Ojeté vozy Škoda, Audi a Renault

V rámci úvah nad pořízením nového vozu se mnoho budoucích majitelů raději obrátí na kvalitní autobazar a poohlíží se po vozech ojetých. Jednoduchým důvodem je zejména fakt, že ojeté vozy umožňují dostupnost jednotlivých vyšších a náročnějších verzí každému. Cenové rozdíly, které jsou u různých variant nových aut značné, se u ojetin výrazně krátí. Někdy dokonce zcela mažou. Na našem trhu jednoznačně vládne nejvyšší poptávka domácí značky. Není se co divit.

Automobilka si dlouhou řadu let drží nejvyšší příčky v prodeji jak nových, tak ojetých vozů. Dodává své automobily v dobrém a kvalitním zpracování a pak samozřejmě i další servisní práce, údržba i náhradní díly jsou snadno dostupné a cenově přijatelné. Menší opravy zvládne i běžný uživatel, vyměnit žárovku u Fabie není problém ani pro řidičky-ženy, zatímco pro podobnou opravu u auta Opel byste občas měli mít dva vysokoškolské tituly. Ojeté vozy Škoda od společnosti Autošpaček dokážou ještě mnoho let poctivě sloužit a dokonce kvalitou použitých dílů překročit uváděnou dobu doporučenou k výměně. Patří mezi téměř nezničitelné vozy s osvědčenými motory. Podíváte-li se na parkoviště, zřejmě většina vozů bude Škoda. Škodovky toho najezdí hodně a prostě se používají. Octavie a Superby výborně reprezentují jako firemní vozy, ale společně s Fabií jsou oblíbené i rodinami s dětmi.

I když automobily Škoda obecně platí mezi ojetinami za ty spolehlivější a odolnější, často bývají poptávány i automobily značek Audi a Renault. Z velmi podobných důvodů. I tyto automobilky si zaslouží pozornost. Jejich vozy jsou kvalitní a v dobrém poměru výkonu k ceně. Audi láká své nové majitele zahraničním zvukem a leskem „lepších vozů“, vozy Renault jsou zase variabilnější zejména v užitkovosti.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli značku, každopádně se vždy vyplatí kontaktovat kvalitní a profesionální autobazar, který má alespoň základní vybavení (hever, zdvihák) a nebo nejlépe vlastní autoservis. V kvalitním autobazaru najdete všechny nabízené vozy s nejvyšší zárukou kvality a zejména pak s jasným a dostupným původem. Pak už skutečně zbývá zabývat se rozhodně méně důležitými a příjemnějšími otázkami – jako je výběr barvy či detailů v provedení.