Nejlepším ležákem v roce 2015 je Zubr Premium

Zubr Premium si odnesl 1. místo v prestižní degustační soutěži České pivo 2015 v kategorii prémiových ležáků. O vítězství rozhodla za dohledu notáře odborná komise, která posuzuje senzorické vlastnosti piva. Úspěch přerovského pivovaru potvrdily i další piva z produkce. Zubr Grand se umístil na 2. místě v kategorii jedenáctistupňových piv, Zubr Classic dosáhl na 2. příčku v kategorii výčepních piv a stejné místo získal také Zubr Classic tmavý mezi pivy tmavými.

Úspěšně si v soutěži vedly i další značky holdingu PMS: společně s pivem Zubr Premium dosáhlo na první místo v kategorii ležáků pivo Litovel Premium. Pivovar Litovel obsadil nejvyšší příčky také v kategorii piv tmavých (Litovel Dark) a nealkoholických (Litovel Free). Úspěch zaznamenalo rovněž pivo Holba Šerák, které se v kategorii výčepních piv umístilo na druhém místě. Holding PMS celkově získal 12 ocenění a stal se jednoznačně nejúspěšnější pivovarnickou skupinou soutěže České pivo 2015.

„Vítězství našeho piva a další medailová umístění považujeme za potvrzení, že poctivá, tradiční receptura vaření piva a výběr těch nejkvalitnějších regionálních surovin, je tou správnou cestou,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Přerovský pivovar patří k nejoceňovanějším pivovarům v České republice a je majitelem několika desítek národních i mezinárodních ocenění. A sbírka medailí z těch nejprestižnějších soutěží se každoročně rozšiřuje.

Soutěž České pivo, která se letos konala již po patnácté, každoročně vyhlašuje Český svaz pivovarů a sladoven, odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Degustační komise je složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Soutěž probíhá dvoukolově, což posiluje objektivitu hodnocení.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. V loňském roce rozšířil svůj sortiment o 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal prestižní ocenění v degustační soutěži České pivo 2015 a to v kategorii světlé ležáky (1. místo Zubr Premium), kategorii 11% světlé ležáky (2. místo Zubr Grand) a kategorii tmavé pivo (2. místo Zubr Classic tmavý).