Praha moderní. Výměny zastávek pokračují

Přístřešky na tramvajových a autobusových zastávkách typu „Dambach“, které Pražanům slouží často více než deset let, postupně vyměňuje společnost JCDecaux za nový a moderní typ „Standard“. Poslední výměna proběhla na zastávce Ohrada, kde je cestující využívající autobusové linky 136 a 207 mohou docenit již nyní. Do konce měsíce se na novou zastávku budou také moct těšit obyvatelé pražské Malovanky, kteří cestují autobusem směrem do Dejvic.

Nový typ zastávek „Standard“ je modernější z hlediska konstrukce, použitých materiálů i vzhledu a zároveň vyžaduje jednodušší následnou údržbu. Ve výměně bude společnost JCDecaux, která v Praze spravuje zhruba 1 000 zastávek MHD, pokračovat i nadále.

Společnost JCDecaux, která buduje pražský městský mobiliář, tedy i zastávky MHD, se také stará o jeho každodenní údržbu včetně odstraňování následků poškození a vandalismu. Jen za rok 2014 strávili zaměstnanci firmy 60.000 hodin údržbou tohoto mobiliáře. Na vlastní náklady společnost také přemisťuje zastávky z důvodu oprav tramvajových tratí a komunikací.

Společnost JCDecaux je světovým lídrem v oblasti venkovní reklamy a spolehlivým partnerem více než 3700 měst po celém světě, ve kterých buduje a spravuje městský mobiliář. Od roku 1994 provozuje městský mobiliář v Praze a zajišťuje kvalitní služby jako je výstavba a údržba zastávek MHD, odpadkových košů a veřejných toalet. V mnoha světových metropolích provozuje také samoobslužný systém jízdních kol. Letos společnost oslavila 50 let své existence.