Co to jsou moderní rodinné domy

Co to jsou moderní rodinné domy

Denně se ve firmě Inženýrské a pozemní stavby, s.r.o. setkáváme s pojmem „moderní domy“, ale co to vlastně moderní domy jsou?

Když k nám přicházeli první zákazníci a představovali nám své vize moderního rodinného domu,měli na mysli především vzhled a uspořádání domu a čím více se tyto aspekty lišily od „tradičního domu“, tím více pro ně tento dům moderní byl. Ale je opravdu moderní dům odlišný od tradičního pouze ve vzhledu, případně rozvržením místností?

Další skupina zákazníků jako moderní domy vnímala domy nízkoenergetické, pasivní či aktivní, které dokážou minimalizovat náklady na energie a uspořit tak svému majiteli roční náklady v jednotkách až desítkách tisíc korun (aktivní domy tyto náklady dokážou nejen uspořit, ale také vydělat). Máme chápat modernost pouze v postoji k úspoře finančních nákladů na provoz domu?

Poslední skupina zákazníků považuje za moderní domy tzv. „domy rostoucí“. Hlavní výhodou těchto domů je možné rozšíření domů, natažení nebo přistavění. V první fázi výstavby si tak můžete pořídit např. dům 3+1 a v případě budoucích potřeb jej rozšířit na dům např. 5+1 a to vše v rámci optimalizovaných, předem známých nákladů. Ale proč spatřovat modernost pouze v možnostech budoucích modifikací domu?

A jak tedy vnímáme tento pojem my?

Ve firmě Inženýrské a pozemní stavby, s.r.o. vnímáme tento pojem jako kombinaci všech těchto 3 faktorů, ale největší důraz klademe na nízkoenergetické provedení rodinného domu. Našim mottem je „stavíme budoucnost“ a budoucnost vnímáme jako důraz na úsporu finančních nákladů na bydlení, které budou i nadále narůstat a již dnes dle statistik tvoří největší díl rodinného rozpočtu. Pokud máte zájem o nízkoenergetické rodinné domy na klíč, sjednejte si s námi nezávaznou schůzku v našich pobočkách v Ostravě nebo Praze.