Dveře do bytu

 

Dveře a zárubně se staly nedílnou součástí designu interiérů. Neslouží už jen k uzavření aoddělení dvou místností, ale společně s klikami a kováním dokreslují tu správnou atmosféru celého bytu nebo domu. Moderní je mít dřevěné zárubně se stejným dekorem jako jsou dveře.

 

Pokud bydlíte ve starším paneláku a máte kovové zárubně a chtěli byste svůj domov zůtulnit a zmodernizovat právě o moderní dveře, tak máte dvě možnosti, buď vybouráte staré zárubně, nebo využijete zárubně obložkové. Obložkové zárubně zakryjí staré kovové a vytváří stejný dojem jako zárubně dřevěné. Následná montáž dveří na obložkové zárubně není složitá. V případě že se rozhodnete o vybourání a vložení nových dřevěných zárubní, je následná montáž dveří složitější a je třeba dávat pozor na správně osazené zárubně, zda nejsou zakřivené, nebo jinak široké než dveře. Ty by nemuseli správně sedět a pasovat.

 

Při montáži dveří je nutné mít dobře připravený samotný stavební otvor , to má vliv na kvalitu a cenu montáže, ale hlavně také na konečný estetický dojem. Stavební otvory by měly odpovídat standardním rozměrům, které jsou definovány pro jednotlivé rozměry dveří. V případě atypyckých rozměrů je třeba stavební otvor řešit individuálně a vše s vámi prokonzultuje odborná montážní firma. Pokud chcete kvalitně namontovat dveře a zárubně, obraťte se na odbornou a spolehlivou firmu Realint, která vám zajistí kompletní servis.