Zimní středisko Aprica

Aprica nabízí mnoho možností ke strávení skvělé zimní dovolené. Dají se tady využít 3 navzájem propojené lyžařské areály. Jsou to Palabione, Magnoltu a Baradello. V oblasti Aprica se lyžuje na severních sjezdovkách nad městem. Díky tomu tu sníh vydrží po celou zimu až do dubna.

Děti mají v Aprice k dispozici oddělené dětské sjezdovky. Přepravu zde zajišťují kouzelné koberce a dokonce čtyřmístná lanovka. Středisko Aprica nabízí modré terény, vhodné pro méně zkušené lyžaře. K nejpopulárnějším tratím v Aprice se řadí Superpanoramica. Trať měří 6 km a bezpochyby bude vyhovovat všem začínajícím lyžařům. Samozřejmě nechybí ani náročnější červené. Ti nejlepší lyžaři se pak mohou těšit na pár černých tratí. Tou nejznámější je v Aprice trať jménem Magnolta.

Skiareál Aprica je dohromady více než 50 km skvěle upravených sjezdovek. Během zimy si tu lyžaři vychutnávají svahy s dostatkem sněhu a slunečního svitu.

Region Aprica znamená také mnoho možností, jak si užít čas dovolené po lyžování. Výborně se najíst se dá v některé z mnoha restaurací, podávající vyhlášenou italskou kuchyní. Kdo má po lyžování ještě spoustu sil, může zavítat například na přírodní kluziště. Navštívit je možné také relaxačně – sportovní komplex s krytým bazénem, saunou a wellness službami. Milovníci noční zábavy se mohou zastavit v bary nebo na diskotéce. To všechno je navíc v Aprice za přijatelné ceny.

A proč je Aprica tak oblíbená? Jde o malebné lyžařské středisko, které je jako stvořené ke strávení nezapomenutelné dovolené během zimního období. Leží v severní části Itálie, v oblasti Lombardie. Východně odtud leží sedlo Passo Tonale. A do St. Moritz ve Švýcarsku je to odsud asi 40 kilometrů.

Oblast Aprica se řadí k nejvýznamnějším zimním střediskům v severní Itálii. Od Prahy je to do Apriky asi 760 kilometrů. Region je dobře připraven na všechny vyznavače zimních sportů. Spousta slunečných dnů, kvalitní lyžování, proslulé aprés – ski a široké možnosti ne pouze aktivního odpočinku po dni stráveném na svazích. Toto vše se navíc dá pořídit v Aprice za příznivé ceny.

Turisté, co se zajímají zimní lyžařskou dovolenou, chtějí vědět, na jakých sjezdovkách se v Aprice lyžuje, zda jsou dostatečně široké a jak je to s úpravou sjezdovek po lyžování. V Aprice je více jak pět desítek kilometrů sjezdovek od nenáročných modrých přes příjemně klopené červené až po strmější černé. Dokonce se tu dá jezdit ve volném terénu. Na pistách je vždy spousta místa a i nezkušení lyžaři nebo rodiče s dětmi si tu v klidu dobře zajezdí.