Kaprun a Zell am See

V rozlehlé lyžařské oblasti Kaprun a Zell am See si rozhodně skvěle užijí zkušení jezdci i začátečníci. A nezáleží na tom, jestli na lyžích, či na snowboardu. Hory Schmittenhöhe a Kitzsteinhorn jsou příslibem skvělé lyžařské radovánky. Ty si může každý návštěvník regionu Zell am See / Kaprun vychutnávat na spoustě různých sjezdových tratí. K tomu všemu přímo v srdci překrásné a bílé horské krajiny. Schmittenhöhe a Maiskogel zaručují tu nejkvalitnější rodinnou zábavu na lyžích.

Lyžování startuje v Zell am See a Kaprunu brzy na podzim. A většinou trvá až do začátku léta. To znamená, že lyžaři a snowboardisté mohou v čerstvém prašanu na kitzsteinhornském ledovci kreslit obloučky po dlouhých deset měsíců.

vedle vrcholů Schmittenhöhe se 77 kilometry a Kitzsteinhorn s více než 40 kilometry sjezdovek, garantuje skvělé lyžařské zážitky na dvou desítkách km sjezdovek i vrcholek Maiskogel. Ten je skvělý k jízdám celých rodin s dětmi. Skiareály Kitzsteinhorn a Schmittenhöhe nabízí strmé tratě a mimořádné sjezdy. Prvotřídní lyžařské terény si bezpochyby zamilují všichni lyžaři. Netřeba se bát. V nabídce je i mnoho dalších sjezdovek s různými stupni obtížnosti. Lyžování a snowboarding v oblasti Kaprun – Zell am See nabízejí dohromady 3 vrcholy. Ty nabývají mnoha tváří a umožňují návštěvníkům lyžovat na více bezmála 140 kilometrech sjezdovek.

Obce Zell am See a Kaprun si oblíbily i rodiny s dětmi. Zejména na Maiskogelu a Schmittenhöhe jsou ti nejmenší vítáni. Na své si u Zellského jezera přijdou i všichni, kteří mají rádi dobrodružství. Nesejde na tom, jestli freeride či freestyle. Ledovcový areál Kitzsteinhorn zaručuje neupravené sjezdovky, čerstvý sníh a velkolepé zábavní parky. V nich se budou bavit všichni bez ohledu na lyžařské dovednosti a schopnosti. Každému, kdo má rád lyžařské túry, nabízí Maiskogel speciální lahůdku. Pravidelně ve středu večer je tu pořádána noční výprava na lyžích. Lyžařský autobus navíc přepraví lyžaře z jednoho skiareálu do druhého s platným skipasem bezplatně.

Které jsou hlavní důvody, co uvádějí turisté z Čech a Moravy pro cestu na lyže právě do oblasti Zell am See / Kaprun? Překrásný vrchol Schmittenhöhe hned u Zell am See, kouzelná promenáda po březích jezera Zeller See a jediný ledovcový areál ve spolkové zemi Salcbursko Kitzsteinhorn. Příroda je v okolí rakouského Zeller See vskutku rozmanitá. A co více chtít k prožití nezapomenutelné dovolené v zimě na horách? místní ledovec nabízí dechberoucí výhled na blízké vrcholy Alp. Prvotřídní sníh tu leží od brzkého podzimu až do začátku léta.

Hlavním důvodem je bezpochyby skutečnost, že oblast je jako dělaná ke vzrušující jízdě na lyžích, snowboardování nebo běžeckému lyžování. Spoustu zábavy tu zažijí profíci i začínající lyžaři. Vrchol Schmittenhöhe a ledovcový areál Kitzsteinhorn lákají na rozmanité sjezdovky uprostřed pohádkové krajiny. Jsou tady k nalezení jak strmé tratě pro zkušené lyžaře, tak i lehčí terény pro začátečníky. Schmittenhöhe a naopak Maiskogel garantují skvělou zábavu celé rodině.

Ti z turistů, co upřednostňují lyžařské túry, se mohou vypravit na již zmíněný Maiskogel, nebo vzít sněžnice a vydat se na výlet. Slunce svítí, krajina září a každý si tu bude připadat, jako by měl všechen čas světa. Vyrazit je možné i bez sněžnic. Pochopitelně záleží na množství sněhu a vybrané turistické cestě. Spousta populárních stezek, které v průběhu léta křižují krajinu, se v zimním čase obtížně hledá.

V regionu Kaprun / Zell am See však nečekají na návštěvníky pouze zimní sporty. Vzrůstající popularitě se těši místní gastronomie a pochopitelně též aprés – ski. Hora Schmittenhöhe je hlavním bodem zdejší zábavy po lyžování. Spousta chat v okolí zaujme vynikající gastronomií. K tradičním jídlům patří trhanec, vídeňský řízek nebo sýrové noky. Vysoko v horách na Kitzsteinhornu se nachází Ice Camp. Jde o působivý areál plný iglú a zábavných programů. Hosty vábí i objekt Gipfel Welt 3000, nejvýše položená vyhlídková plošina v Salcbursku.

V případě dovolené rodičů s dětmi v Rakousku nesmí chybět sáňkování. V okolí Zell am See a Kaprunu se nabízí spousta fantastických sáňkařských tratí. Ty bezpochyby nadchnou děti i jejich rodiče. Sáňkování se dá dobře užít na Alpské dráze na Maiskogelu či na Maisiflitzeru. K dispozici je také rodinný zábavní park Kaprun. Vyjeďte vzhůru na svah a pak už si pouze vychutnávejte jízdu jako na horské dráze.

Po lyžování a fyzické aktivitě potřebuje relaxaci tělo i duše. Sauny, masáže a koupele čekají v komplexu Tauren Spa Kaprun. Jedenáct bazénů, deset saun, parní lázně a další procedury čekají jen na vás. Zell am See Leisure Centre disponuje krytým bazénem, zahrnuje krásnou saunu a v nabídce je řada relaxačních procedur.