Vítejte na naší stránce zaměřené na PR články v oblasti „Zábava“! Zde se dozvíte o nejnovějších trendy a událostech ze světa zábavy.
Naše články vám přinášejí informace o filmových novinkách, televizních seriálech, hudebních událostech, herním průmyslu, knižních bestsellerech a dalších formách zábavy. Rádi vám nabídneme recenze, rozhovory se slavnými tvůrci a herci, a tipy na zajímavé kulturní akce.
Připojte se k nám a objevujte svět zábavy plný vzrušení, inspirace a nezapomenutelných zážitků.
Luhačovice znovu rozezní nástroje řezbářských mistrů. Tradiční setkání se tentokrát ponese v pohádkovém duchu. Celý týden od 5. do 10. června můžete pozorovat, jak z krásného materiálu vznikají různé pohádkové, filmové nebo divadelní postavy. Co přesně budou mistři řezbáři vyrábět, je zatím tajemstvím. Všichni návštěvníci jsou už nyní zváni na pohádkovou vernisáž, která se uskuteční v sobotu 10. června 2017 v luhačovickém lázeňském parku u hudebního altánku. Letošního ročníku se zúčastní řezbáři: Martin Bořuta, Martin Cigánek, Petr Krajíček, Zdeněk Matyáš, Petr Eschler, Jiří Várblík. Díla předchozích ročníků si zájemci můžou prohlédnout v galerii. Díla s uvedenou cenou jsou prodejná.
Lázně Luhačovice, a.s. jsou největším soukromým organizátorem veřejného kulturního programu v Luhačovicích. Po pohádkovém sympoziu připravují na prodloužený víkend od 15. do 17. června již 5. ročník Luhačovické divadelní sešlosti, při které se představí tři amatérské divadelní soubory z České republiky, Slovenska a letos mimořádně i Rakouska. Český divadelní spolek z Vídně se představí s česky hraným představením Zkrocení zlé ženy. K nejoblíbenějším pořadům patří koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR s ukázkou vystoupení čestné jednotky Hradní stráže (22. 6.). Jedním z vrcholů kulturního léta je především prestižní Festival Janáček a Luhačovice (17. – 21.7.2017). Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté při kolonádních koncertech, které rozeznívají v letní období Lázeňské náměstí. V mimosezonní období připravují lázně nabídku klubových programů v Night clubu hotelu Alexandria****, kde se zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery.
ZUBRFEST je každoročně synonymem letní zábavy a i ten letošní nabídne bohatou hudební produkci, skvělé pivo a ohňostroj nad střechami pivovaru. Vystoupí hvězdy, jako jsou kapely Support Lesbiens, Wohnout, zpěvačka Anna K, Michal Hrůza a mnozí další. Předprodej vstupenek startuje ve čtvrtek 1. června v podnikové prodejně pivovaru Zubr a KIS Přerov.
„Již tradičně zveme všechny milovníky dobré zábavy do našeho pivovaru, aby si společně s námi užili letošní ZUBRFEST. Opět jsme připravili nabitý program, ve kterém si každý jistě najde to svoje,“ zve na akci Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.
Vše odstartuje v sobotu 24. června v 10 hodin v areálu pivovaru Zubr. Hudební program zahájí na vedlejší scéně přerovská glam-hard-rocková skupina Kiss Moravian Girls. Celkem se na pódiích vystřídá 14 interpretů a bohatou hudební produkci uzavře vystoupení oblíbené rock-popové skupiny Support Lesbiens. Návštěvníci se mohou těšit také na Annu K, Michala Hrůzu, skupiny Wohnout, Street 69 nebo Nebe. Na Free stage, kde si přijdou na své milovníci tvrdší muziky, se o hudební atmosféru postarají kapely Spocená uklízečka, Splitt Bearing, Doro & Warlock Revival, Sarkonia, Stará Dobrá Ruční Práce, Rissla a Project F.
Nebude chybět ani široká nabídka gastronomických lahůdek, a hlavně výborného piva. Přímo ze sklepa z ležáckých tanků poteče Zubr Grand a bude možné ochutnat i další piva z produkce pivovaru včetně jednoho překvapení.
Doprovodný program nabídne návštěvníkům soutěže, včetně oblíbené ZUBR TOWER neboli stavby věže z přepravek a mezi 10. a 17. hodinou exkurze do pivovaru. Pomyslný zlatý hřeb dne bude večerní ohňostroj, kterým se ZUBRFEST s návštěvníky rozloučí.
Předprodej vstupenek poběží od čtvrtka 1. června do pátku 23. června v podnikové prodejně pivovaru Zubr a KIS Přerov, kde budou vstupenky k dostání za 100 Kč, na místě pak za 150 Kč. Další informace o akci lze nalézt na www.zubrfest.cz.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem v degustačních soutěžích Zlatý pohár PIVEX 2017 v kategorii ležáků a České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži PIVEX 2017 si odnesla také piva Zubr Classic a Zubr Gold (1. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar Zubr byl zároveň zvolen na letošním jubilejním ročníku pivovarem čtvrtstoletí. Pivovar tak navázal na loňský úspěch, kdy si absolutní vítězství v degustační soutěži PIVEX 2016 odnesl ležák Zubr Premium.
Firemné aktivity môžu mať rôzne podoby. Jednu z najoriginálnejších ponúka spoločnosť ELESKO, a. s. V rámci teambuildingu ponúka majstrovské sceľovanie vín – firemné cuvée. Teambuilding je aktivita, ktorá sceľuje kolektív a rámci netradičného od firmy ELESKO je na jeho konci vlastné cuvée zákazníka. Cuvée je slovo francúzskeho pôvodu – označuje víno, ktoré vzniklo zmiešaním dvoch, alebo viacerých druhov vín.
Ako teambuilding prebieha? Hovorí Martina Valachová, riaditeľka pre marketing a komunikáciu spoločnosti ELESKO: „Prejdete tzv. „Cestou poznania“ – ide o prehliadku vinárstva s podrobným výkladom o používaných technológiách. Najprv ochutnáte víno priamo zo sudov a tankov s vysvetlením základov výroby cuvée. Potom sa presuniete do degustačného priestoru, kde sa vám celý čas bude venovať odborník technológ. K dispozícii je minimálne šesť vzoriek červených vín spolu s kompletnými rozbormi vína, odmerné valce, sady pohárov, písacie potreby. Na konci vám vystavíme certifikát miešania cuvée. Výsledkom je cuvée – namiešané presne v pomeroch, aké vyjdú z teambuildingu – 225 litrov, t. j. jeden barikový sud (približne 300 fliaš). Ak si budete želať väčšie množstvo, pôjde vždy o násobky tohto objemu. Víno bude uložené v barikovej hale v barikovom sude označenom tabuľkou. Po vzájomnej dohode s technológom bude víno nafľaškované (približne po šiestich až dvanástich mesiacoch po namiešaní cuvée). Ak budete mať záujem, môžete si spolu s kolegami alebo priateľmi, pod vedením nášho technológa, vaše cuvée ručne nafľaškovať a stať sa súčasťou tohto krásneho zážitku.“
Valachová dodáva, že teambildingové cuvée prináša nielen zážitok z tvorby vlastného výnimočného produktu, ale môže slúžiť ako výnimočný darček pre zamestnancov alebo klientov. Navyše bude veľmi osobité, pretože bude mať vlastný príbeh. Minimálny odber je 300 kusov fliaš, spolu 225 litrov vína, v celkovej cene 3 990 EUR bez DPH. V cene je už zahrnutá kupáž vína s technológom, prenájom sudu, uskladnenie vína, a to že fľaše majú privátnu etiketu s názvom firmy. Bližšie informácie mailom na adrese: marketing@elesko.sk.
ELESKO vyrába kvalitné prémiové vína výlučne z vlastnej úrody hrozna už od roku 2009. Hrozno pestuje v Malokarpatskej a Tokajskej oblasti. V jednom z najmodernejších wine parkov v strednej Európe firma kombinuje tradičné postupy výroby s najmodernejšími technológiami. Jednotlivé stupne technológie zahŕňajú najnovšie technické i technologické poznatky moderného spracovania hrozna a výroby vína. Celá filozofia výroby je podriadená kvalite výsledného produktu. Vo vinárstve sa vyrábajú vína, ktoré sú charakterizované vysokou úrovňou senzorickej skladby s dôrazom na terroir danej lokality. Ide o výrobu produktov európskych rozmerov.
Mottom firmy je: „Obyčajné veci robíme neobyčajne dobre.“ Filozofia zakladateľov spoločnosti sa odráža i v úspechoch vín ELESKO, ktoré dosahujú každoročne na medzinárodných i slovenských výstavách a súťažiach tie najvyššie ocenenia. Koncept zahŕňa galériu moderného umenia a vynikajúcu reštauráciu s unikátnou gastronómiou.
Po zime dobre padne očista organizmu, módne zvaná aj detox. Ak teda chcete telo zbaviť škodlivých látok a dopriať mu prísun vitamínov na prírodnej báze, mali by ste zvoliť také produkty, ktoré obsahujú čo najmenej konzervantov a „éčok“. Popredný slovenský výrobca najkvalitnejších vín – firma ELESKO, obohatil svoj sortiment o niekoľko zaujímavých produktov vyrábaných čisto na prírodnej báze, bez prísad a konzervantov. Základom je pravá 100% hroznová šťava. Ide o čisté odrodové hroznové šťavy (mušty) odrôd Frankovka modrá, Frankovka modrá rosé, Chardonnay, Riesling (Rizling rýnsky), alebo o nealkoholické hroznové sýtene nápoje s podielom ovocnej zložky najmenej 20 % (Wine up red, Wine up white).
Výrobky z hrozna sú vhodné hlavne pre starších ľudí, tehotné a dojčiace ženy, ľudí s bezlepkovou diétou, deti, športovcov – jednoducho pre všetkých, ktorí chcú zdravo žiť a posilniť svoju imunitu. S nealko výrobkami ELESKO sa stretnete nielen v ich internetovom obchode, ale sú k dispozícii aj v segmente HORECA a vybraných predajniach. V reštauráciách a baroch si ich môžete dať čisté, alebo v kombinácii v miešaných nápojoch. Balené sú v 0,75 l sklenených fľašiach, s elegantnými etiketami pripomínajúcimi značkové vína.
Martina Valachová, riaditeľka pre marketing a komunikáciu spoločnosti ELESKO dodáva: „Hroznové šťavy pozitívne vplývajú na látkovú výmenu, stimulujú činnosť tráviaceho ústrojenstva. Z aminokyselín obsahujú stopy lecitínu, ktorý napomáha regulácii zvýšenej hladiny cholesterolu. Ocenia ich aj tehotné ženy a dojčiace matky. Pre deti sú zdravou voľbou prísunu vitamínov v aktívnej forme, najmä skupiny B, C, H a P. Športovcom dodajú okamžitú energiu, z prírodných cukrov obsahujú najviac glukózy a fruktózy. Pretože ide o čisto prírodný produkt bez filtrácie a chemickej stabilizácie, pri výraznejšom schladení sa môže objaviť jemný zákal alebo sediment, čo nevplýva na vysokú kvalitu tohto obľúbeného nealkoholického nápoja.“
WINE UP – nealkoholické hroznové sýtene nápoje
Sýtené nealkoholické nápoje sa vyrábajú z hroznových odrodových muštov bez prídavku potravinárskych aromatických látok a síry. Nealkoholické hroznové sýtene nápoje s podielom ovocnej zložky najmenej 20 % z produkcie firmy ELESKO sú relatívnou novinkou na trhu a väčšina zákazníkov sa s nimi stretáva po prvý raz. Chuťovo pripomínajú slávne hroznové nápoje pri ich štarte na trhu za čias socializmu. Pri ich výrobe sa používa čerstvo vylisovaná hroznová šťava zo zdravého hrozna z vlastných vinohradov, ktorá sa po fyzikálnom odkalení skoncentruje do hroznového sirupu Wine up. Ten sa mieša s čistou pramenitou vodou. Súčasťou nápojov je macerát kvetov bazy čiernej, ktorý vôni aj chuti dodáva nádhernú kvetovo-medovú aromatiku. Pred plnením do fliaš sa nápoje pasterizujú, sýtia oxidom uhličitým, stabilizujú a plnia do fliaš. Odporúča sa podávať ich pri teplote 8 – 9 °C, v pohároch objemu 200 – 250 ml, po otvorení skladovať v chlade a spotrebovať do 3 dní.
Nealkoholický hroznový sýtený nápoj ružový Wine up red charakterizuje jasný granátovočervený farebný odtieň a jemná perlivosť v spojení s iskrivou čírosťou. Pretože na jeho výrobu sa používajú odrody Chardonnay a Alibernet, vôňa nápoja pripomína čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu s delikátnym sladkastým tónom zrelých bobuľovín s jemnou stopou bazového nektáru zdôraznenou perlivou sviežosťou bubliniek oxidu uhličitého. Chuť nápoja je čistá hroznovo-ovocná. Prevažujú v nej stopy červeného ovocia, v závere s nádychom kandizovanej čerešne s karamelom. Tento príjemný nealkoholický aperitív sa výborne hodí k jogurtovo-smotanovým nátierkam, ovocným šalátom, tvarohovým pirohom, dezertom z piškótového cesta, alebo ako súčasť miešaných soft drinkov.
Nealkoholický hroznový sýtený nápoj biely Wine up white, s podielom ovocnej zložky odrody Chardonnay najmenej 20 %, charakterizuje svetlý žltozelený farebný odtieň a jemná perlivosť, v spojení s iskrivou čírosťou, čo vyvoláva atraktívny vizuálny dojem. Vôňa nápoja pripomína čerstvo vylisovanú hroznovú šťavu s delikátnym tónom zrelých citrusových plodov, kvetov bazy i bazového nektáru, zdôraznenou perlivou sviežosťou bubliniek oxidu uhličitého. Chuť nápoja je čistá, hroznovo-ovocná a v porovnaní s vôňou v nej prevažujú stopy
medového plástu, v závere s nádychom žltého ovocia. Podáva sa ako príjemný, nealkoholický aperitív, k cestovinám, pomaly pečenému kuraciemu mäsu, krémovým zeleninovým rizotám, alebo ako súčasť miešaných softdrinkov.
MUŠTY – Hroznové odrodové šťavy
Hroznové šťavy (mušty) z produkcie firmy ELESKO sú 100% prírodné hroznové šťavy. Vyrábajú sa z rôznych odrôd hrozna, bez miešania muštov. Nesú obchodné názvy ,,HROZNOVÁ ŠŤAVA“ a mená odrôd z ktorých sú vyrobené. ELESKO v súčasnosti vyrába a predáva tieto šťavy: Hroznová šťava Frankovka modrá, Hroznová šťava Frankovka modrá rosé, Hroznová šťava Chardonnay, Hroznová šťava Riesling (Rizling rýnsky). Vôňou pripomínajú hrozno v najlepšom štádiu zrelosti, kedy je obsah prírodných cukrov, organických kyselín, antioxidantov, vitamínov, minerálnych a pektínových látok optimálny pre konzumáciu v najčistejšej prírodnej forme. Chuť ovocia je v zmesi so šťavnatou stopou kyselín bohatá a osviežujúca. Podávajú sa ako aperitív, na uhasenie smädu a dodanie okamžitej energie, alebo k jedlám, kde sa môžu servírovať aj v spojení s prírodnou vodou alebo minerálnou vodou, s kúskami čerstvého ovocia a lístkov mäty, alebo ako súčasť miešaných nápojov. Odporúča sa podávať ich pri teplote 9 – 11 °C, v pohároch na vodu alebo na miešané nápoje, s objemom 250 – 400 ml. Hrozno sa zberalo ručne v období konzumnej zrelosti, kedy je optimálny pomer obsahu prírodných cukrov a organických kyselín. Po šetrnom vylisovaní a fyzikálnom odkalení bol mušt pasterizovaný a plnený do fliaš v atmosfére inertného plynu, aby sa obmedzil nežiaduci vplyv vzdušného kyslíka.
Produkty je možné si zakúpiť už aj v novom e-shope ELESKO: http://www.elesko.sk/shop