Pivovar Zubr zve na oslavu svých 145. narozenin

Již tradičně zahájí pivovarskou sezónu v Přerově narozeninová oslava pivovaru Zubr, která se bude konat v pátek 21. dubna 2017 od 15:30 hodin v areálu pivovaru. Letos bude ovšem oslava ještě výjimečnější – pivovar slaví 145 let své existence. Návštěvníci akce se mohou těšit na neomezenou konzumaci nápojů včetně ZUBR Narozeninového speciálu a hudební produkci, kterou zakončí koncert kapely Škwor i soutěže o ceny.

„Letošní 145. výročí položení základního kamene pivovaru oslavíme tradičně s našimi fanoušky. Kromě skvělé atmosféry a hudební produkce, které již k oslavám neodmyslitelně patří, jsme si pro návštěvníky přichystali i speciální dárek – v ceně vstupenky je již zahrnuta neomezená konzumace nápojů,“ zve na oslavu Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Omezený počet 3 000 vstupenek lze zakoupit v předprodeji v podnikové prodejně pivovaru a K.I.S. Přerov za zvýhodněnou cenu 145 Kč, na místě pak budou k dostání za 200 Kč. Specialitou letošního ročníku je neomezená konzumace piva, limonád i cideru již v ceně vstupenky. Návštěvníci si budou moci vychutnat i limitovanou edici Narozeninového speciálu 14,5%, který je aktuálně nejsilnějším speciálem z produkce pivovaru Zubr. Stvořený přímo pro 145. výročí, tento speciál se může pochlubit tmavou, hnědočernou barvou a sametově hustou pěnou a výraznou hořkostí. Svou typickou plnou chuť získal díky kvašení v otevřených kádích a zrání při nízké teplotě v ležáckém sklepě, které trvalo přesně 60 dní.

Areál se návštěvníkům otevře v 15:30 hodin. O hudební produkci se letos postarají Levitate, Zoči Voči, Limetal a na závěr se představí kapela Škwor. Celým dnem bude již tradičně provázet Mirek Karásek z Rádia Kroměříž. V průběhu oslav také proběhne vyhlášení absolutního vítěze soutěže o nejlepší narozeninové přání pivovaru, které probíhá na stránkách Fanklubu pivovaru Zubr (www.zubrfanklub.cz). Ovšem ani ostatní návštěvníci nepřijdou zkrátka – v rámci narozeninových oslav si budou moci vyzkoušet soutěže s pivní tématikou a odnést si tak zaslouženou výhru.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem v degustačních soutěžích Zlatý pohár PIVEX 2017 v kategorii ležáků a České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži PIVEX 2017 si odnesla také piva Zubr Classic a Zubr Gold (1. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar Zubr byl zároveň zvolen na letošním jubilejním ročníku pivovarem čtvrtstoletí. Pivovar tak navázal na loňský úspěch, kdy si absolutní vítězství v degustační soutěži PIVEX 2016 odnesl ležák Zubr Premium