Pivovar Zubr již podruhé uvařil speciál ke svatomartinské huse

Po roce se opět na čepy vrací polotmavé Svatomartinské pivo 13,5%, které je charakteristické svou jantarovou barvou, příjemně intenzivní hořkostí a typickou vůní.

„K svátku svatého Martina neodmyslitelně patří posvícenská husa, podávaná s knedlíkem a červeným zelím a právě k tomuto tradičnímu jídlu se náš speciál skvěle hodí. Proto jsem velmi rád, že ho díky výborným ohlasům zákazníků můžeme letos znovu představit,“ říká ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček a dodává: „S nadcházející zimou navíc lidé obecně vyhledávají silnější piva s plnou a výraznou chutí a přesně takové je naše Svatomartinské pivo.“

Svatomartinské pivo obsahuje 6 procent alkoholu a na svůj druhý ročník se připravoval v ležáckých sklepích přesně 60 dní, díky čemuž získal svou charakteristikou intenzivní a plnou chuť. Na čepech vybraných provozoven je již od 1. listopadu a čepuje se do speciálních sklenic o objemu 0,4 litru až do vyprodání zásob.

Díky poptávce ze strany fanoušků i sběratelů je letos možné speciální sklenice zakoupit v pivovarské prodejně pivovaru Zubr v Přerově. Svatomartinské pivo uvařila sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková dle své vlastní receptury pro holding PMS, proto bude tento speciál k dostání i v provozovnách, která nabízí piva ze sesterských pivovarů Holba a Litovel.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO „České pivo“. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem degustační soutěže České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži si odnesla i piva Zubr Gold a Zubr Classic (2. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar také získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý). 

 svatomartinske-pivo